1972-ben születtem Keszthelyen. Zalaegerszegen éretségiztem és Budapestem diplomáztam. Jelenleg családommal Győrött élek és dolgozom. Szabadúszó programozóként elsősorban web alkalmazások fejlesztésével foglalkozom, de több informatikai vállakozásban is résztulajdonos vagyok.

Jelenleg azon vagyok, hogy a korábbi munkahelyemen szerzett vezetői és projektmenedszeri tapasztalataimat az üzelti életben is kamatoztassam. 

Szoftverfejlesztés

A programozás rejtelmeibe először Radarmérnöki tanulmányaim során "Mikrohullámú aktív elemek szemléltetése" témakőrben a Tudományos Diákköri Konferenciára (TDK) készített "alkalmazás" feljesztése kapcsán merültem el. Manapság még belegondolni is ijesztő hogy egy komplex, menürendszerrel ellátott oktatási szemléltető alkalmazás az akkor rendelkezésre álló memória-kapacitás (64K azaz 64 Kilobájt!)  mellett (C64) - komoly Assembly fejlesztés árán -  még egy teljes képernyős animáció megjelenítését is megvalósította! 

Pályafutásom során több katonia fejlesztésben is részt vettem. Készítettem szimulációs berendezést orosz gyártmányú légvédelmi rakétarendszer (SA-4 KRUG) rávezető állomáskezelő személyzetének kiképzésére PASCAL nyelven, de irányításom alatt bevezetésre került NATO légi vezetési adatkommunkiációs szabvány (LINK-11B) is.

Legfontosabb munkámnak egy NATO által akkreditált Légi Vezetési Rendszer (C2I) fejlesztésének irányítását tartom. Az alapkövetelmények meghatározásától a rendszerbe állítás, az akkreditálás és legvégül nemzetközi környezetben, NATO gyakorlaton történő sikeres szereplésig a teljes folyamaban meghatározó szerepem volt.

Első üzleti alkalmazásom egy - mára már szinte ismeretlen fogalomnak számító  - Internet kávézó beléptető és nyilvántartó rendszerének fejlesztése volt. Napjaink számos kiváló programozója, informatikusa  az én rendszerem feltörésére irányuló, - többségében sikertelen - kísérelezetéssel szerezte első tapasztalait. A rendszert DELPHI-ben MySQL alapon fejlesztettük.

2003-ban kerültem kapcsolatba az akkori  Gála Party Service Kft.-vel és több éves folyamatos feljesztés keretében, üzlettársaimmal közösen  egy Komplex  Rendezvényszervező Szoftvert készítettünk és üzemletettünk az EventTrend Cégcsoport számos vállalkozása részére. Az alkalmazás mai szakkifejezéssel élve egy rendezvényszervezés terültét teljes körben felölelő, speciális online  CRM/ERP rendszer.

A rendszer főbb területei: Rendezvény- és Ügyfélkezelés, Raktárkezelés, Konyhai feldolgozás (receptúra), Személyzet és Rendezvény-helyszín kezelés. A feljesztés szintén DELPHI-ben MySQL alapon készült, a szinkronizálásái feladatok érdekében azonban a cégek ( csúcsidőben akár 25 cég) egy Központi szerveren, VPN-en keresztül érték el az alkalmazást.

Webfejlesztés

 

Rólam